Volleybalclub Berg-Op Wijgmaal pakt dubbel, ook vrouwen VHL aan bekerwinst toe Na titel in eerste provinciale ook Vlaams-Brabantse bekerwinst

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
157 Views
door Stefan Van de Weyer

Berg-Op Wijgmaal had aan kampioen uit tweede provinciale A, VCA 2011 Averbode, een meer dan degelijke tegenstander. De wedstrijd kende een spannend verloop, op het einde van de rit won Berg-Op met 3-0. De meisjes van VHL wonnen ook deze beker tegen de Grivok uit Grimbergen.

Bij Berg-Op pakten ze uit met prima opslagen en op het einde van de drie gespeelde sets bezondigde Averbode zich telkens aan enkele fouten. In de derde set konden de Hagelanders nog een achterstand inhalen, maar kon Berg-Op het mits een vierde matchbal helemaal afmaken. Berg-Op maakte zijn droom waar, de titel in eerste provinciale en de Vlaams-Brabantse beker behalen in Londerzeel. Trainer Jasper Castro kijkt al reikhalzend uit naar volgend seizoen in de nationale reeksen, in tweede divisie.

De vrouwen van Volley Haasrode-Leuven wonnen eveneens ook al de titel in eerste provinciale, maar leverden een spannender kijkstuk op. Het kwam tot een vijfsetter tegen Grivok met een kern van gemiddeld zeventien jaar. In de laatste set haalden ze het met een spannende 16-14.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer