Voka bekijkt vakbondsbetoging als betoging tegen gewone burger

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In Brussel vindt vandaag een vakbondsbetoging plaats tegen het regeringsbeleid. Voka betreurt deze actie van de vakbonden, want door de betoging wordt de gewone burger opnieuw getroffen, in het bijzonder de pendelaars naar Brussel. Toch zal de impact op het bedrijfsleven volgens Voka minimaal zijn. “Dit is vooral een betoging van de openbare sector, het bedrijfsleven zal hier weinig hinder van ondervinden. Vooral de mobiliteit van de werknemers wordt vandaag een uitdaging maar bedrijven hebben zich hierop voorbereid.” aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka.

Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, betreurt sterk de vakbondsacties van vandaag en de komende weken. “Hoewel de vakbonden zeggen dat dit een betoging en acties zijn tegen de regering, is het vooral de burger die getroffen wordt.” zegt Hans Maertens, “Metro’s, bussen, scholen en kinderopvang werken vandaag niet of op halve kracht. Iedereen moet op zoek naar oplossingen.”

De bedrijven in en rond Brussel ondervinden hinder maar hebben zich voorbereid. “Bepaalde vergaderingen of afspraken werden verplaatst of geannuleerd en werknemers krijgen de mogelijkheid om thuis te werken” aldus Maertens. In de rest van Vlaanderen zal de impact volgens Voka minimaal zijn. “Dit is vooral een staking van de openbare sector bij onze bedrijven stellen we vast dat het vooral business as usual is.”

De vakbonden betogen vandaag tegen de besparingen van de verschillende overheden. Toch zijn die hervormingen en besparingen volgens Voka essentieel. “De regering moet haar beleid verderzetten” aldus Hans Maertens “Willen we onze overheidsfinanciën weer op orde krijgen dan moet er bespaard en hervormd worden, enkel zo kunnen er opnieuw jobs bijkomen. Het is onbegrijpelijk dat de vakbonden elke vorm van hervorming of vernieuwing tegenhouden met acties die buiten proportie zijn.”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer