Vlag van ‘De Slimste Gemeente’ opnieuw gestolen

De vlaggenmast aan de Sint-Rochustoren op de Grote Markt staat er verlaten bij. De stad Aarschot is immers opnieuw het slachtoffer geworden van een diefstal. Jawel, de vlag van ‘De Slimste Gemeente’ werd opnieuw gestolen. De lokale politie van Aarschot stelde net zoals bij de vorige diefstal van de vlag een proces-verbaal op met een klacht tegen een onbekende.

De vlag van ‘De Slimste Gemeente’ prijkte eerst aan de gevel van het stadhuis. Slechts enkele dagen na de bevestiging werd ze al gestolen. De stad deed toen een oproep aan de dader om de vlag terug te bezorgen. De dader ging hierop in een deponeerde de vlag in de brievenbus van het stadhuis. Daarop besloot de stad om de vlag aan één van de masten aan de Sint-Rochustoren op de Grote Markt te hangen. Op de Grote Markt is immers meer sociale controle en in tegenstelling tot aan het stadhuis zijn daar geen ‘opstapjes’ om dichterbij het uiteinde van de vlaggenmast te geraken. Blijkbaar konden deze ‘hindernissen’ niet baten want de vlag werd opnieuw gestolen. De stad Aarschot liet ook voor deze diefstal een proces-verbaal opstellen door de lokale politie.

“Ik wil opnieuw benadrukken dat deze vlag van alle inwoners van de stad Aarschot is. De vlag hoort dus thuis op een centrale plaats in de stad waar alle inwoners ze kunnen bekijken. Daarom hoop ik dat ook de nieuwe dader de vlag terugbezorgt en dat dit dan ook het laatste incident met het pronkstuk mag zijn”, aldus burgemeester André Peeters.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel