Vlaamse Life Sciences-bedrijven gaan internationaal

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De provincie Vlaams-Brabant, FlandersBio, DSP Valley, Leuven MindGate en Flanders Investment & Trade gaan samenwerken om de Vlaamse Life Sciences-bedrijven aan buitenlandse partners te helpen.

Vlaanderen staat sterk in de sector van de Life Sciences. Dit is een groeisector van ondernemingen in de medische technologie (MedTech), de biotechnologie (BioTech) en de regeneratieve geneeskunde (RegMed). Om deze sterke positie verder uit te bouwen, is het vinden van de juiste buitenlandse partners cruciaal. Zij zijn immers potentiële klanten en/of partners in onderzoek en ontwikkeling voor onze Vlaamse bedrijven.

Daarom helpen de projectpartners, met de steun van EFRO-middelen, de Vlaamse Life Sciences bedrijven in hun internationalisering via matchingsessies, opleiding en een conferentie. Ook maken ze interessante buitenlandse Life Sciences-bedrijven warm om te investeren in Vlaanderen.

Op maandag 20 november wordt het project voorgesteld aan de pers door de gedeputeerden Marc Florquin en Tom Dehaene, Henk Joos van FlandersBio, Peter Simkens van DSP Valley, Nicole De Smyter van Leuven MindGate en Jan Schrooten van de RegMed-Community.

Adres: Provinciehuis, Provincieplein 1 in Leuven

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer