Vlaams-Brabant blijft kruispunt vele werelden

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
26 Views
door Stefan Van de Weyer

Een centrale ligging en een welvarende economie. Het rijkste onderwijsaanbod en de hoogst opgeleide bevolking. Levenskwaliteit om u tegen te zeggen. Met cultuur, vrije tijd en welzijn binnen handbereik. En de mooiste landschappen die ons rust bieden. Het is dan ook geen wonder dat Vlaams-Brabant, het kruispunt van al die werelden, hoog blijft scoren in alle lijstjes.

De provincie Vlaams-Brabant is zich bewust van die rijkdom, maar heeft ook oog voor de kwetsbaarheid. Iedereen wil in Vlaams-Brabant leven en ondernemen. Daardoor slibben de wegen dicht en komt er steeds meer druk op de open ruimte. Als de provincie deze welvaart in stand wil houden voor de toekomstige generaties moet ze de klimaatuitdaging onder ogen zien en is het hun plicht om rekening te houden met wie minder heeft.

Het voorbije jaar is er weer veel inkt gevloeid over de toekomst van de provincies. De sjablonen van Vlaanderen ter voorbereiding van de overdracht van het persoonsgebonden beleid zijn intussen opgemaakt. Omdat de overdracht ten vroegste gebeurt op 1 januari 2018, voert de provincie Vlaams-Brabant  in 2017 het persoonsgebonden beleid onverminderd uit. Komende maand bespreekt en stemt de provincieraad drie keer over het budget 2017 en de meerjarenplanning.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer