Vijftien Leuvense straten organiseren eigen studentenwelkom op 10 oktober

Stefan Van de Weyer
8 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

Voor het tweede jaar op rij roept ‘Love Leuven’ Leuvenaars op om een warme welkom te organiseren in hun straat voor de studenten die het komende academiejaar hun buren zullen zijn. Love Leuven is een campagne van stad Leuven, KU Leuven, Hogeschool UCLL en studentenkoepel LOKO, Door in te zetten op de dagelijkse, kleine ontmoetingen willen de vier partners het samenleven tussen Leuvenaars en studenten bevorderen. De bewoners van de Riddersstraat doen opnieuw mee en organiseren op woensdag 10 oktober om 19 uur een “S{t}oepbar” voor hun studentenburen.

Een nieuw academiejaar, een nieuwe generatie studenten die een tijdelijke thuis vindt in Leuven. Ze leven zij aan zij in onze stad, maar toch hebben bewoners en studenten maar weinig contact met elkaar. Nochtans zijn ze soms voor meerdere jaren ook echte buren. Net daarom loont het volgens Love Leuven de moeite om elkaar te leren kennen en de kloof stukje bij beetje te overbruggen. Dat praat meteen makkelijker als de muziek eens te luid staat of wanneer je als student net voor de les met een platte band zit.

Love Leuven riep de Leuvenaars op om bij de start van het nieuwe academiejaar de studenten in hun straat uit te nodigen voor een ‘buurtstudentenwelkom’. Vijftien buurten gingen in op de oproep en organiseren op woensdag 10 oktober een welkomstmoment voor hun studentenburen. Love Leuven ondersteunt hen met een startpakket met uitnodigingskaartjes, vlagjes enzovoort.

Je bent van harte welkom om deze verbroedering tussen studenten en Leuvenaars bij te wonen op woensdag 10 oktober om 19 uur in de Riddersstraat, ter hoogte van huisnummers 225-235. Ook de schepen van studentenzaken, de vicerector studentenbeleid van KU Leuven, het hoofd Onderwijs & Studenten van Hogeschool UCLL en de voorzitter van studentenkoepel LOKO zijn van de partij.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer