Vijfpuntenplan om horeca en handel te boosten Voorstel van CD&V Leuven

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

CD&V Leuven wil meer investeren in zowel de lokale handel en horeca. Het budget van handelaarsorganisatie Liefst Leuven progressief verhogen is een optie. Met 2.080 zaken is Leuven immers een belangrijk handelscentrum in Oost-Brabant.

Met een leegstand van 8 % doet Leuven het niet slecht, het zit onder het gemiddelde leegstandspercentage van 9,6 % in Vlaanderen. Toch zijn extra investeringen vanuit het stadsbestuur om de lokale handel en horeca te blijven ondersteunen op hun plaats, zo vond CD&V Leuven. Zij lanceerden onlangs een vijfpuntenplan om de handel en horeca een boost te geven.

Onlangs werd het budget van handelaarsorganisatie Liefst Leuven al verhoogd met 80.000 euro, toch is dat nog niet genoeg volgens de christen-democraten. Liefst Leuven heeft een jaarlijks budget van een half miljoen euro, inclusief de inkomsten uit de promotaks. Toch blijft een verdere investering nodig om de Leuvense handel en horeca op de kaart te blijven zetten in Vlaanderen. Een precies bedrag werd daaromtrent nog niet wereldkundig gemaakt.

CD&V Leuven wil verder ijveren voor een betere bereikbaarheid van het handelscentrum, bijvoorbeeld door shuttles in te zetten vanaf de randparkings. Horeca-antennes zijn ook een optie, in elke wijk moet zo’n antenne komen waar zelfstandigen en ondernemers terecht kunnen met al hun vragen.

Een snellere uitbatingsvergunning moet ook kunnen, de huidige wachttijd van drie maanden voor een horecazaak lijkt een struikelblok waardoor een kleine zelfstandige meer vaak dan zelden met een financiële achterstand begint.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer