Vijfde editie Belgisch kampioenschap Beermile Op het Sportkot vrijdagavond

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op het Sportkot in Leuven zal vrijdagavond voor de vijfde keer het Belgisch kampioenschap Beermile plaats vinden. Dit ludieke initiatief ter afsluiting van het zware triatlonseizoen uitgaande van de Belgische Beermile Bond (BBB) had vorig jaar om en bij de tachtig starters, dit jaar staan er ongeveer 65 atleten te popelen om in koude weersomstandigheden te presteren.

De mannen moeten vier rondjes van vierhonderd meter lopen, per rondje moeten ze een blik bier om ter snelst opdrinken. De vrouwen leggen eveneens vier lussen af, maar moeten per doorkomst een glas cava nuttigen.

Onder andere Rutger Beke, wereldkampioen duatlon Seppe Odeyn, triatleten Jelle Geens, Stijn Goris, Antonio Hernaert, dubbele titelverdedigster Karolien Weuts, Ines Van Troyen en Victor Campenaerts uit Herent die net terug is van het WK wielrennen in Qatar, staan vrijdag aan de start. Leefdaalse triatleet Nico Huyberechts won vorig jaar de titel bij de veteranen en is nu ook een sterke kanshebber. Voormalig triatleet Peter Croes zal de speaker zijn. Dit jaar is er trouwens de Speedo Challenge waarbij deelnemers kunnen starten in Speedozwembroek.

Het BK Beermile begint vanaf 19.30 uur.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer