Vijf illegalen in Leuven aangetroffen bij politiecontrole

In de nacht van zaterdag op zondag hield de Leuvense politie een gerichte actie in het uitgaanscentrum van Leuven, dit zowel in uniform als in burgerkledij. Ook drughond Joy werd hierbij ingezet. Al bij al bleef het een erg rustige nacht zonder noemenswaardige incidenten. Er werden wel vijf illegalen aangetroffen, ze kregen het bevel om het land te verlaten binnen de vijf dagen.

In een eerste fase werden alle reizigers die met de trein aankwamen in Leuven gecontroleerd aan het station. De drugshond doorzocht hun bagage. Twee van hen kregen een proces-verbaal vanwege het bezit van cannabis, een andere man had rookbommetjes bij, deze werden in beslag genomen. Ook twee mannen die illegaal in ons land verbleven werden gecontroleerd. Zij vluchtten eerst nog weg via de voetgangerstunnel, maar konden gevat worden. De twee een Palestijn en een Turk werden overgebracht naar het commissariaat waar de dienst vreemdelingenzaken werd verwittigd. Ze kregen een bevel het grondgebied te verlaten en mochten de volgende ochtend beschikken. 
In een twee fase werd vooral gepatrouilleerd in het uitgaansgebied. De helft van de gecontroleerde personen bleek gekend te zijn in de politiedatabanken. Twee personen kregen een proces-verbaal vanwege het bezit van cannabis, vijf personen stond nog geseind en een dronken persoon mocht zijn roes uitslapen in de cel. Ook tijdens deze controles werden nog illegalen gecontroleerd. Een Algerijn en twee Marokkanen die geen geldige papieren konden voorleggen, werden overgebracht naar het commissariaat waar de dienst vreemdelingenzaken werd verwittigd. Ook zij mochten de volgende ochtend het commissariaat verlaten met een bevel het grondgebied te verlaten binnen de vijf dagen. 

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel