Vierde Rotary Karting Day belooft nog meer animatie en sfeer

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
447 Views
door Kirsten Bosmans

Komende zondag staat aan de Brabanthal in Leuven de vierde editie van de Rotary Karting Day op het programma. Die krijgt dit jaar een upgrade met nog meer animatie, meer activiteiten en vooral: nog meer sfeer. Ook wie niet komt karten, is dus meer dan welkom om een feestje te bouwen.

De Karting Day wordt al voor de vierde keer georganiseerd door de Rotary Club Leuven-Rotselaar vzw. De omgeving rond de Brabanthal wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een indrukwekkende racetrack, afgebakend met bandenmuren en omheining. Het circuit is circa 1,1 km lang met meer chicanes en inhaalmogelijkheden dan de vorige editie. Zowel de competitieve als de recreatieve racers komen op die manier aan hun trekken. De karting start met oefen- en kwalificatieritten (11-11.45u) die rond de middag gevolgd worden door een 4 uur durende uithoudingsrace (12.45-16.45u). Elk deelnemend team bestaat uit minimum 5 en maximum 10 piloten.

Animatie

Maar ook wie niet komt karten, zal zich niet vervelen op de Rotary Karting Day. Daarvoor voerde de organisatie zelfs een upgrade van de programmatie door. Zo kan je als bezoeker genieten van een oldtimershow, hapjes en drankjes, het pilotendorp, kinderanimatie, een cocktailbar met muzikale omlijsting en een overheerlijke barbecue. Met meer animatie, meer activiteiten en nog meer sfeer mikt de organisatie op een 600-tal bezoekers.

Goed doel

Net als de voorbije jaren koppelt Rotary Leuven-Rotselaar een goed doel vast aan het evenement. Dit jaar besliste ze de opbrengsten te schenken aan vzw Ter Bank in Heverlee, een school voor buitengewoon onderwijs die kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking begeleidt.

Meer info: www.facebook.com/rotarykartingday

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans