Vier winkeldieven op heterdaad betrapt Drie dieven in hetzelfde warenhuis in de Diestsestraat

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een warenhuis in de Diestsestraat in Leuven kreeg maandag maar liefst drie winkeldieven over de vloer. Maandagmiddag even voor dertien uur werd een veertigjarige man uit Leuven betrapt op winkeldiefstal. De man nam een doosje parfum uit de rekken, beschadigde de doos, maar zette de doos terug. Vervolgens nam hij de tester uit de rekken, haalde de beveiliging er af en stak het flesje weg in zijn jaszak. Vervolgens verliet hij de winkel zonder te betalen. De winkeldetective hield de man buiten tegen. De verdachte werd overgebracht naar het politiecommissariaat voor verhoor.

Een paar uur later werd er in dezelfde winkel een man gecontroleerd die zich erg verdacht gedroeg. Bij controle bleek het te gaan om een achttienjarige Algerijn die illegaal in ons land verblijft. De man had een zak bij zich, die aan de binnenzijde helemaal vol geplakt was met aluminiumfolie, dit met de bedoeling het alarmsysteem te omzeilen. De winkeldetective zag hoe de verdachte verscheidene keren goederen uit de rekken nam en deze in zijn zak wilde steken. Hij zette ze telkens terug omdat er teveel mensen in de winkel aanwezig waren. Er werden uiteindelijk geen goederen gestolen. De verdachte werd overgebracht naar het politiecommissariaat voor verhoor. De parketmagistraat en de dienst vreemdelingenzaken werden verwittigd. Na verhoor mocht de verdachte beschikken.

In hetzelfde warenhuis werd ronde achttien uur een man betrapt. De verdachte, een negenentwintigjarige Roemeen, stak twee flesjes parfum weg in zijn kledij en wandelde ermee naar buiten zonder te betalen. De beveiliging had hij eraf gehaald, waardoor het alarm niet in werking trad, doch de winkeldetective zag alles gebeuren. De verdachte werd overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. De parketmagistraat en de dienst vreemdelingenzaken werden verwittigd. Na verhoor mocht de verdachte beschikken.

Een vijftienjarig meisje uit Kortenberg werd maandag in de vooravond betrapt op winkeldiefstal in een kledingwinkel in de Bondgenotenlaan in Leuven. Ze nam twee kledingstukken uit de rekken, ging ermee naar de paskamer en verwijderde daar de beveiliging uit de kledij. Een winkelbediende had haar echter door en betrapte ze in de kleedkamer. Het meisje werd overgebracht naar het politiecommissariaat, waar haar ouders haar kwamen ophalen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer