Vier inbraken in Leuven

Stefan Van de Weyer
11 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

Inbrekers trokken voorbije weekend minstens vier keer op dievenpad. Ze viseerden woningen in Wilsele, Wijgmaal en Leuven en maakten alles wat niet te groot of te heet was, buit.

Vrijdagnamiddag werd er ingebroken in een huis op de Rotselaarsesteenweg in Wijgmaal. De inbrekers probeerden op verschillende plaatsen om ramen en deuren te forceren, maar toen dit niet lukte namen ze een siersteen en gooiden daarmee het volledige achterraam in. De woning werd doorzocht en de daders gingen aan de haal met juwelen. De politie kwam ter plaatse en stelde proces-verbaal op.

Op de Sint-Beggaberg wist een inbreker met een list in de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw te komen. Hij brak daarna het slot af van één van de appartementen en doorzocht dit helemaal. Hij ging aan de haal met een koffiezet, koffiepats, een tablet en een flesje parfum. Ook een geldkistje werd geopend, maar hier zat geen geld meer in.

Zaterdagnamiddag werd geprobeerd om in te breken in een woning in de Eikenbergstraat in Wilsele. De omheining van de tuin werd hierbij beschadigd, maar aan de woning zelf was geen braakschade. Bij de buren had men minder geluk want daar werd een slaapkamerraam opengebroken. Heel de woning werd er doorzocht en inbrekers gingen aan de haal met een Ipod. Toen de politie in de buurt een rondvraag deed naar getuigen bleek ook in de Braambessenlaan ingebroken te zijn. Daar werd ook een slaapkamerraam geforceerd en gingen de inbrekers aan de haal met zilveren manchetknopen. De politie kwam ter plaatse en stelde telkens proces-verbaal op.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer