Vier illegale dieven betrapt

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een wijkinspecteur die aan zijn dienst begon betrapte zaterdagochtend op de Grote Markt twee twintigers zonder papieren die verschillende gestolen voorwerpen bij zich hadden. De twee zaten op een bank op de markt en stopten allerlei zaken weg. Ook op de Oude Markt werden twee illegale dieven geklist.

Toen de agent zag dat één van de verdachten iets op de grond gooide, ging hij samen met een collega over tot controle en werden beiden overgebracht naar het commissariaat. Het weggeworpen voorwerp bestond uit een buzzypass en rittenkaart. Na wat zoekwerk kon de eigenaar van deze voorwerpen gecontacteerd worden. Het bleek dat hij die nacht in een café op de Oude Markt was bestolen. Zijn jas met daarin de buzzypass en een iPod hing op de kapstok en was meegenomen door onbekenden. De jas en de iPod vonden de dieven de moeite om te houden, het busdocument had voor hen geen waarde en werd weggegooid.

Een patrouille in burger, die aan de slag was in het uitgaansleven, kon in de nacht van vrijdag op zaterdag twee gauwdieven op heterdaad betrappen. Het duo, dat apart opereerde maar regelmatig contact had met mekaar, maakte op de Oude Markt verschillende slachtoffers. De agenten in burger kregen het duo in de gaten en begonnen een observatie. In een café wisselden de twee onopvallend enkele voorwerpen uit. Na een tijdje werd overgegaan tot controle van het verdachte duo. Er werden onder andere een hele reeks gsm’s bij hen aangetroffen, een vrouwenportefeuille en een iPhone. Nog tijdens de controle in het centrum bood één vrouwelijk slachtoffer zich bij de patrouille aan omdat ze even daarvoor op een feestje werd bestolen. Ze was haar portefeuille en iPhone kwijt en reageerde niet weinig verrast toen bleek dat deze beide voorwerpen bij één van de twee opgepakte mannen werden aangetroffen. Ook een tweede slachtoffer kon nog diezelfde nacht worden gecontacteerd. Hij was met enkele vrienden op stap in Leuven. Zijn gsm werd gestolen uit zijn jaszak. De politie slaagde er in met zijn gsm één van zijn vrienden te bellen. De twee werden overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek.

Zowel de twee die werden opgepakt door de wijkinspecteurs als het duo dat werd opgepakt door de patrouille in burger, kregen een bevel het land te verlaten.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer