Viaduct E314 in Wilsele krijgt snelheidsbeperking van 90 km/u

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het viaduct van de E314 krijgt een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) na een parlementaire vraag door Vlaams parlementslid en Leuvens gemeenteraadslid Karin Brouwers (CD&V).

Enkele dagen geleden klaagden de omwonenden van de E314 in Wilsele nog het gebrek aan voldoende geluidswerende materialen aan. Ze worden, ondanks herhaaldelijke vragen in het verleden, nog steeds geteisterd door lawaaioverlast van de snelweg en vrezen nog een verergering na de aanleg van een extra spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot, die in de toekomst gepland staat.

Karin Brouwers greep dat ongenoegen aan om een parlementaire vraag te stellen aan minister Weyts. Die liet weten dat momenteel, in het kader van de aanleg van een spitsstrook, de milieueffecten (waaronder geluid) worden onderzocht. Nadien zal bepaald worden welke maatregelen en verbeteringen aan de geluidsschermen nodig zijn. Verder liet hij weten dat, na renovatiewerken aan het viaduct, een snelheidsbeperking van 90 km/u zal worden ingevoerd. Dit om gevaarlijke manoeuvres te vermijden aan de afrit Wilsele, omwille van de beperkte lengte van de uitvoegstrook en omdat de snelheid vandaag ook al zelden meer dan 90 km/u bedraagt.

Daarnaast beloofde de minister nog andere maatregelen. Zo wordt de uitvoegstrook Wilsele richting Lummen verlengd met 130 meter. Ook komen er verkeerslichten aan het complex E314/16 Gasthuisberg en krijgt de afrit van de E314 richting ziekenhuiscampus 2 rijstroken in plaats van 1 rijstrook vandaag. Dit om files op de afrit te voorkomen. Tot slot wil Weyts ook het probleem van de lage doorrijhoogte onder de Duitse brug wegwerken door de ongebruikte naastliggende brug in gebruik te laten nemen.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans