Verstoord busverkeer in Noord- en Oost-Brabant

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een stakingsactie verstoort het busverkeer in delen van Vlaams-Brabant. In de Noordrand en de omgeving van Haacht is de hinder het grootst, daar is zowat de helft van de bussen uitgereden. In het Hageland en de regio Leuven kunnen reizigers rekenen op goed drie op de vier bussen. Er is ook hinder mogelijk op een aantal schoollijnen in de betrokken regio’s.

De directie van De Lijn Vlaams-Brabant betreurt de actie en de impact ervan op de reizigers. De oorsprong van de actie ligt bij een aantal efficiëntiemaatregelen die De Lijn Vlaams-Brabant heeft voorgesteld en waar momenteel de gesprekken nog over bezig zijn. “We hebben de rij- en rusttijden in die regio doorgelicht, en waar de problemen zich reëel stelden hebben we op korte termijn al naar oplossingen gezocht. We blijven verderwerken om ook elders naar oplossingen te zoeken”, aldus Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant.

In de Noordrand en de omgeving van Haacht is de hinder het grootst. Daar is zowat de helft van de bussen uitgereden. Ook in het Hageland en de regio Leuven is momenteel het busvervoer licht verstoord.

Reizigers kunnen op www.delijn.be terecht voor de lijsten met gereden en niet-gereden ritten. Daarnaast is De LijnInfo vanaf 7.00 uur bereikbaar op 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer