Verschillende weekendongevallen door stevige winterprik

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Afgelopen weekend hebben zich verschillende ongevallen voorgedaan op de Leuvense wegen. De winterprik, met ijzel en gladde wegen, was daar verantwoordelijk voor.

Een 26-jarige vrouw uit Huldenberg kwam er zaterdag even na 17 uur met de schrik van af toen haar auto op de Den Boschsingel op een ijsplek aan het slippen ging en in de kant tot stilstand kwam. De vrouw was danig onder de indruk, maar raakte niet gewond. Haar auto werd door de sleepdienst getakeld. De bestuurster legde een negatieve ademtest af.

Een 63-jarige vrouw uit Wilsele kwam zaterdagnamiddag omstreeks 15 uur in de Kolonel Begaultlaan ten val met haar fiets. De vrouw reed op het fietspad toen ze uitgleed op het gladde wegdek. Ze werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Ze was licht gewond.

Een 33-jarige vrouw uit Anderlecht kwam zaterdagmorgen even na 10 uur op het voetpad op de Tiensesteenweg ten val op het gladde voetpad. De vrouw kwam op haar arm terecht. Ze werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis.

Een 30-jarige bestuurder uit Leuven verloor zaterdagmorgen omstreeks 7.30 uur op de Sint-Jansbergsesteenweg de controle over het stuur van zijn auto. Ter hoogte van het kruispunt met de Koning Boudewijnlaan ging de auto aan het slippen. Het voertuig vloog in de berm en kwam op zijn dak terecht. De bestuurder kwam er met de schrik van af. Hij legde een negatieve ademtest af. Zijn wagen werd door de sleepdienst getakeld.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans