Verschillende rijbewijzen ingetrokken tijdens verkeerscontrole

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Tijdens politiecontroles die het voorbije weekend plaats vonden, liepen weer enkele chauffeurs tegen de lamp die het minder nauw namen met de verkeersregels. Een overzichtje is in dit geval zeker op zijn plaats.

Een 18-jarige bestuurder van een bromfiets uit Kessel-Lo moest zondagochtend even na zeven uur zijn rijbewijs inleveren, nadat hij een positieve ademtest had afgelegd. De jonge bestuurder werd door een patrouille opgemerkt op de Tiensesteenweg toen hij stil stond voor het rode verkeerslicht ter hoogte van de Martelarenlaan. Omdat de man geen helm droeg werd hij aan kant gezet voor een controle, die resulteerde in een positieve ademtest.

Ook de rijbewijzen van een 46-jarige automobilist uit Lubbeek en een 47-jarige bestuurder uit Leuven werden zaterdagnacht voor zes uren ingetrokken na een positieve ademtest. Zij werden door een patrouille gecontroleerd respectievelijk in de Jan-Pieter Minckelersstraat en ter hoogte van de schaatsbaan.

Een 23-jarige bestuurder van een auto uit Leuven moest zaterdag even voor middernacht zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren nadat hij in de Fonteinstraat werd betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De man werd door een patrouille aan kant gezet toen ze merkten dat behalve de voorste mistlichten geen enkel ander licht van de auto aanstond.

Een 33-jarige bestuurder van een auto uit Lubbeek moest zaterdagmorgen omstreeks 8.30 uur zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren, nadat hij onder invloed van drugs bleek rond te rijden. De feiten werden vastgesteld op de Meerdaalboslaan, waar de man door een patrouille uit het verkeer werd geplukt nadat getuigen hadden gemeld dat de bestuurder agressief was naar andere weggebruikers toe. Omdat er geen geldige verzekering voor het voertuig kon worden getoond, werd de wagen getakeld op vermoeden van niet verzekering.

Een 21-jarige bestuurder uit Ukkel moest vrijdagnacht zijn rijbewijs voor zes uur inleveren. Hij werd door een patrouille gecontroleerd in de Tiensesestraat. Hij legde een positieve ademtest af.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer