Verschillende fietsers gewond bij ongevallen

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Verschillende fietsers raakten maandagnamiddag gewond bij een aantal verkeersongevallen in Leuven. Een 38-jarige fietser uit Kessel-Lo werd aangereden op zijn fiets dit het kruispunt van de Gemeentestraat met de Wipstraat in Kessel-Lo. De man reed op het fietspad in de Gemeentestraat en reed rechtdoor op het fietspad ter hoogte van de Wipstraat. De bestuurder van een bestelwagen, een 45-jarige man uit Wilsele, reed in de Gemeentestraat en wilde rechts de Wipstraat inslaan. Hij had de fietser niet gezien en reed hem aan. De fietser werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Beide bestuurders bliezen safe.

Een 23-jarige jongeman uit Kessel-Lo kwam met zijn fiets tegen een bus van De Lijn terecht, dit op de Geldenaaksebaan in Heverlee, in de richting van de Pakenstraat. De jongeman was net de rijbaan opgereden omdat het fietspad stopte. Net de fietser het fietspad verliet reed de bus hem voorbij. Hierbij raakte de fietser de bus en viel op de grond. Het waren de passagiers op de bus die de bestuurder er attent op maakten dat er een fietser gevallen was. De fietser werd overgebracht naar het ziekenhuis. Beide bestuurder bliezen safe.

Een 17-jarig meisje uit Kessel-Lo raakte gewond bij een aanrijding in de Pastoor Eeckelaerslaan in Kessel-Lo. Het meisje fietste in de Kortrijksestraat en sloeg ter hoogte van het kruispunt met de Pastoor Eeckelaerslaan linksaf. De bestuurster van de wagen, een 24-jarige dame uit Kessel-Lo, reed in de Pastoor Eeckelaerslaan en wilde rechtdoor rijden op het kruispunt met de Kortrijksestraat. Op het kruispunt kwam het tot een botsing. De fietsster werd overgebracht naar het ziekenhuis. Beide bestuursters bliezen safe.

Een 13-jarig meisje uit Leuven werd toen ze aan het fietsen was, aangereden op de Oudebaan in Leuven. Ze reed in de richting van Korbeek-Lo. De bestuurder van de wagen, een 22-jarige uit Kampenhout, wilde de fietsster langs links inhalen. Deze sloeg echter op dat moment naar links de baan over richting de oprit van haar huis. De bestuurder van de wagen remde nog, maar kon een aanrijding niet vermijden. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de wagen blies safe. Hij raakte niet gewond, maar was wel erg onder de indruk van de feiten.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens