Verrassende street art op 8 Vlaams-Brabantse locaties

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De provincie Vlaams-Brabant organiseert de street art expo ‘Wild Brabant’. ‘Wild Brabant’ richt de schijnwerpers op het werk van bekende en onbekende straatkunstenaars op 8 verrassende openluchtplaatsen in de regio. Ook in Bierbeek kan je een vleugje kunst opsnuiven.

“We creëren met ons street art project ‘Wild Brabant’ een openluchttentoonstelling van kwaliteitsvolle muurschilderingen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.  “Street art is een dankbare manier om een breed publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met beeldende kunst.”

De provincie Vlaams-Brabant ging, via een open oproep, op zoek naar hotspots voor street art.  Uit de inzendingen werden 8 geschikte locaties geselecteerd. Aan elke locatie werd vervolgens een kunstenaar gekoppeld. Onder de kunstenaars vindt men zowel aanstormend talent als gevestigde namen. Ze werken elk in hun eigen stijl. Het thema is ‘Wild Brabant’, omdat de kunstwerken op één of andere manier verwijzen naar natuur, wildernis of dieren.

Er komen muurschilderingen in Asse, Diest, Tienen, Huldenberg, Sint-Genesius-Rode, Halle, Liedekerke en Bierbeek. In Bierbeek zal kunstenaar Smates een creatie maken die aan CC De Borre wordt geplaatst.

Op 13 mei wordt de tentoonstelling ‘geopend’. Vanaf begin juni kan men in alle deelnemende gemeenten een folder krijgen met info over de kunstenaars en hun creaties.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/wildinbrabant

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans