Verkoop zelf tickets en ontvang allerlei voordelen op festivals

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Ben je van plan om komende zomer een bezoekje te brengen aan Aftrsun Festival in Aarschot of Suikerrock in Tienen? En wil je er genieten van allerhande voordelen en extraatjes? Dat kan, als je zelf tickets aan de man wil brengen.

Vlaanderen bulkt van de festivals. Geen wonder dat organisatoren alles uit de kast halen om het publiek voor zich te winnen. Vroeger maakten ze daarvoor gebruik van klassieke reclamekanalen, de laatste jaren van sociale media. Maar daar lijken veel 20’ers en 30’ers genoeg van te hebben. Zij verkiezen een persoonlijke aanpak, en zouden sneller geneigd zijn om festivaltickets te kopen als een vriend hen die zou aanbevelen.

Daar speelde het Britse Verve op in door gewone festivalfans in te schakelen bij de verkoop van tickets. Het werkt als volgt: je kan je registreren op de pagina van je favoriete festival, en van daaruit mails – met een link naar de officiële ticketverkopers – sturen naar kennissen en vrienden. Als zij een ticket kopen via jouw link, krijg je extra punten op je account. En daarmee heb je recht op allerlei voordelen en extraatjes die per festival verschillen.

In onze regio doen onder andere Aftrsun in Aarschot en Suikerrock in Tienen mee met het systeem. In Tienen bedraagt de beloning onder andere gratis tickets, drank- en foodjetons, Suikerrock sweaters en exclusieve VIP-pakketten. Help je Aftrsun door 15 weekendkaarten te verkopen, dan mag je meespelen in de officiële aftermovie.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans