Vergunning windturbines langs E40 in Landen weer vernietigd

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Raad van State heeft onlangs negatief advies gegeven omtrent de bouw van negen windmolens in Landen, de milieuvergunning werd vernietigd. De ULM-club van Hannuit vecht al jarenlang tegen Greensky om de bouw te voorkomen. Het schoentje knelt echter ook bij hen, gezien ze zelf problemen hebben met het verkrijgen van een vergunnin voor een landingsbaan.

In maart had de Raad voor Vergunningsbetwistingen ook al de bouwvergunning voor de tweede keer vernietigd. Het dochterbedrijf van Electrabel kondigde de plannen voor de bouw reeds al eind 2006 aan, maar staat nu nog geen stap dichter bij de realisatie. Er kwam meteen een golf van protest bij de ULM-club in Waalse Hannuit, de negen windmolens zouden immers pal in de aanvliegroute van het vliegveld komen te liggen. Het vliegveld is al van 1988 in gebruik en kan niet meer gebruikt worden als de molens er ooit draaien.

Voor de derde keer al vernietigde de Raad van State de milieuvergunning vernietigd van de CVBA Greensky om negen windturbines en bijhorende transformatoren te bouwen op percelen langs de E40 te Landen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer