Vergeetachtige kok zet brandweer aan het werk

Vanmorgen moest de brandweer uitrukken voor een brandje in een hotel op de Vuurkruisenlaan in Leuven. De kok was gisterenavond vergeten de bain-marie uit te schakelen waardoor deze vannacht is beginnen smeulen. Toen de kok deze vanmorgen opzette, ontstond er een steekvlam. De brand kon gedoofd worden met een branddeken. Niemand raakte gewond.

Vannacht werd een vuilnisbak in de Diestsestraat in Leuven in brand gestoken. De politie kon de brand zelf blussen met behulp van de brandblusser uit het voertuig. De brandweer bluste nog even na. Een getuige zag even voordien een groepje jongeren voorbij wandelen die met bommetjes aan het spelen waren. Mogelijks zou een van deze bommetjes de oorzaak kunnen zijn van de brand.

Gisterenavond belde een ongeruste bewoner uit de Weggevoerdenstraat in Wilsele de politie omdat hij in een tuin iets verderop vlammen van vier meter hoog zag komen. De politie vond de desbetreffende tuin, waar inderdaad iemand even voordien snoeihout aan het opstoken was. Het vuur was intussen al gedoofd en vormde nooit een gevaar voor de omwonenden.

Ook een aantal studenten maakten gisterenavond een vuurtje op hun binnenkoer in de Mechelsestraat in Leuven. Zij werden gevraagd het vuur te doven, wat ze ook onmiddellijk deden. Gisterennamiddag liet de politie ook een bbq doven aan garageboxen in de Donkerstraat in Leuven. Twee broers waren hout aan het opstoken in een bbq met een zware rookontwikkeling tot gevolg en geurhinder voor de buren.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel