Verdachte van reeks knuffeldiefstallen gevat

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een politiepatrouille te voet kon donderdagnacht een knuffeldief op heterdaad betrappen toen hij aan het werk was. De patrouille was op zoek naar een zakkenroller nadat slachtoffers die eerder op de avond waren bestolen, zich bij de politie hadden gemeld en een persoonsbeschrijving hadden doorgegeven van de dader.

De agenten zagen hoe een man die aan die persoonsbeschrijving voldeed, op het Alfons Smetsplein een voorbijganger om een vuurtje vroeg, wat korter bij hem ging staan en ondertussen onopgemerkt diens gsm uit zijn broekzak wegnam. Toen de knuffeldief de politiepatrouille opmerkte, zette hij het op een lopen, achternagezeten door de agenten en het slachtoffer. Via de Tiensestraat, het Herbert Hooverplein, het Ladeuzeplein en de Vital Decosterstraat ging het richting Diestsestraat en Vaartstraat om uiteindelijk aan te komen op het Smoldersplein. Daar verloren de agenten de snelle man uit het oog en kon hijzich even verbergen. Uiteindelijk kon hij toch worden gevat, mede dank zij de versterking die ondertussen was toegekomen en alle toegangen tot het plein had dichtgezet. Tijdens het fouilleren van de verdachte konden geen gestolen gsm’s worden aangetroffen. Wel werd op de vluchtweg de gestolen gsm van het slachtoffer teruggevonden. Een patrouille was er naar op zoek gegaan al bellend naar het nummer van de gsm. Tijdens een zoekactie werden ook nog gsm’s aangetroffen die verborgen lagen in een bloembak op het Alfons Smetsplein en in het groen op het Smoldersplein. In totaal werden daar 5 toestellen gevonden. Daarvan konden er nog diezelfde nacht twee worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars. Zij meldden zich bij de politie om aangifte te doen van de diefstal van hun telefoon. Eén van hen was door een knuffeldief op de Oude Markt vastgenomen voor een dansje en een stevige knuffel. Daarbij werd de gsm uit zijn broekzak gestolen.

De opgepakte verdachte kon geen geldige verblijfsdocumenten voorleggen. Hij verklaarde in Brussel bij familie te verblijven, maar kon geen adres opgeven. Bij verdere controle bleek betrokkene gekend te zijn onder verschillende aliassen en illegaal in ons land te verblijven. De dienst vreemdelingenzaken en het parket werden van de feiten in kennis gesteld.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer