Moeder van 8 kinderen vermoord door ex?

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op 7 februari 2017 werd in een woning in de Vestinggang in Leuven het dode lichaam van een 47-jarige vrouw gevonden. Omdat de omstandigheden van de dood van de vrouw meteen verdacht waren, stelde het parket een onderzoeksrechter aan.

Uit de eerste vaststellingen bleek dat de vrouw, moeder van acht kinderen, door geweld om het leven was gebracht. Volgens de eerste bevindingen van de wetsdokter werden messteken haar fataal.

De sectie moord van FGP Leuven, die het onderzoek voert samen met leden van de lokale onderzoeksdienst van de lokale politie van Leuven, kwam tot de vaststelling dat verschillende belastende elementen in de richting van een ex-partner van de vrouw wezen. De 49-jarige man uit Kortenaken werd gearresteerd op 23 februari 2017. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van moord. Hij is sindsdien opgesloten in de hulpgevangenis van Leuven. De verdachte ontkent elke betrokkenheid bij de feiten.

De man verscheen op 28 februari voor de eerste maal voor de raadkamer die zijn aanhouding bevestigde. Op dinsdag 28 maart is de verdachte voor de tweede keer verschenen voor de raadkamer in Leuven. De voorlopige hechtenis werd verlengd met één maand.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer