VELO Aarschot verhuurt nu ook kinderfietsen

Kirsten Bosmans
8 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

VELO Aarschot breidt uit. Voortaan kan je in het fietspunt aan het station ook kinderfietsen huren. Dit voor een jaarbedrag van 60 euro. Wanneer het kind te groot wordt voor de fiets, kan hij gratis worden omgeruild. Ook het onderhoud is in de prijs inbegrepen.

VELOKadee

VELOKadee werd in april 2017 opgestart in Leuven. Later traden ook de gemeenten Herent en Haacht toe. En nu is het dus ook aan de stad Aarschot. Het fietspunt biedt Aarschottenaren de mogelijkheid om voor een jaarbedrag van 60 euro over een kinderfiets – van een loopfiets zonder pedalen tot een fiets voor het zesde leerjaar – te beschikken. Groeit het kind uit de fiets dan kan die gratis omgeruild worden voor een grotere maat. Ook het onderhoud is in de prijs inbegrepen. Eventuele kosten aan de fiets die géén gevolg zijn van normaal gebruik moeten wel vergoed worden. Ook bij diefstal wordt de restwaarde van de fiets, afhankelijk van de leeftijd van de fiets, aangerekend.

VELO Fietspunt

Het VELO fietspunt aan het station van Aarschot wordt het centrum voor VELOKadee. Ouders of grootouders kunnen er met hun kinderen terecht voor meer informatie, om in te tekenen op een abonnement en om een fiets mee te nemen. De fietsen van VELOKadee zijn van Duitse makelij, behalve de grootste fietsen van 24 inch. Die zijn een eigen product van vzw VELO.

Voor wie?

VELOKadee wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de stad Aarschot en VELO. De stad subsidieert VELO om minimaal 4 jaar de service te kunnen realiseren. Eerder werden er samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met Leuven, Herent en Haacht. Enkel de inwoners van deze steden en gemeenten kunnen gebruik maken van VELOKadee. Momenteel maken zo’n 350 kinderen gebruik van een fiets van VELOKadee: 83% komt uit Leuven, 12% uit Herent en 5% uit Haacht.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans