Veiligheidsperimeter na zware brand Tiensestraat blijft behouden

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De veiligheidsperimeter die de politie van Leuven afgelopen vrijdag instelde na een brand in de Tiensestraat blijft voorlopig behouden.

Vrijdag moest de brandweer rond 23.14 uur massaal uitrukken naar de Tiensestraat voor een uitslaande brand in een appartementsgebouw. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen via de ramen op de eerste verdieping naar buiten. De brandweer van Leuven werd versterkt door de brandweerkorpsen van Tienen, Aarschot en Zaventem.

De bewoners konden tijdig geëvacueerd worden. Het getroffen pand, dat bestaat uit een restaurant op het gelijkvloers en vier verdiepingen met appartementen, is zwaar beschadigd.

De experts, die deze ochtend ter plaatse kwamen, bekijken nog welke afbraak-, afsluitings- en/of stuttingswerken voor het afgebrande pand nodig zijn. Het afgebrande pand zal waarschijnlijk binnen volledig afgebroken worden. Er wordt nog bekeken of de gevel kan gered blijven. De noodzaak aan eventueel stuttings- en/of schoringswerk moet nog worden onderzocht. Het is de bedoeling dat alle nodige werken voor het begin van de kerstmarkt worden afgerond zodat de veiligheidsperimeter dan eventueel kan herbekeken worden.

Voorlopig blijft de Tiensestraat ter hoogte van het Herbert Hooverplein, het stadpark en de Charles Deberiotstraat afgesloten.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans