Veilig oversteken dankzij extra verlichting

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
245 Views
door Kirsten Bosmans

Vandaag laat de stad Leuven extra verlichting plaatsen op de veelgebruikte oversteekplaatsen aan de Martelarenlaan en de Werkhuizenstraat. Het gaat om zogenaamde accentverlichting dat het zebrapad extra zichtbaar maakt.

Concreet gaat het om de oversteekplaats op de Martelarenlaan ter hoogte van de brug over het Benedenplein en op de Werkhuizenstraat ter hoogte van het Locomotievenpad. “Dat zijn plaatsen waar veel pendelaars en schoolgaande jeugd oversteken. Met de accentverlichting zal aankomend verkeer sneller zien dat er een oversteekplek is en hun snelheid aanpassen. Mensen die oversteken zullen ook zichtbaarder zijn”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets.

De accentverlichting bestaat uit twee lichtmasten van 6,3 meter hoog aan weerszijden van de straat. Met krachtige LED-armaturen wordt het zebrapad opgelicht, wat de zichtbaarheid van overstekende voetgangers verbetert. Later deze maand wordt ook de oversteekplaats op de Eenmeilaan, ter hoogte van het Brugbergpad, voorzien van dergelijke accentverlichting.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans