Veilig en vlot van oud naar nieuw met dertig feestbuslijnen van De Lijn Vlaams-Brabant

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op oudejaar zorgeloos een stapje in de wereld zetten kan met één van de 30 feestbussen van De Lijn in Vlaams-Brabant. Die rijden dankzij de steun van heel wat lokale overheden, de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland en AB InBev.

Extra haltes op drie lijnen
In het oosten van Vlaams-Brabant verbinden 18 feestbuslijnen Leuven met onder meer Aarschot, Tienen en Kortenberg. De meeste feestbussen hernemen het traject van de normale zaterdagnachtlijnen, behalve bussen 8, 284 en 310. Dankzij de tussenkomst van de gemeenten worden die lijnen uitzonderlijk verlengd tot Neervelp, Mechelen en Aarschot. “Ook in Oost-Brabant brengen de bussen van De Lijn feestvierders vlot en veilig naar huis”, aldus minister Weyts.

Uurfrequentie
Vrijwel alle lijnen in Oost-Brabant rijden om het uur, de hele nacht lang. Lijn 335 tussen Leuven en Aarschot rijdt om het halfuur. De feestbussen in Oost-Brabant zijn mogelijk dankzij de steun van de gemeenten Aarschot, Bierbeek, Boutersem, Herent, Holsbeek, Leuven, Mechelen en Rotselaar en AB InBev.

Sms-ticket nu ook op oudejaar

Voor 3 euro kunnen reizigers onbeperkt mee met alle bussen van De Lijn Vlaams-Brabant, en dat van 18.00 uur op 31 december tot en met 1 januari. Alleen feestbussen 245 en 288 zijn gratis, alle andere lijnen zijn betalend. Nieuw dit jaar is het sms-ticket (3 euro + 0,15 euro operatorkosten). Aanvragen kan door bij het naderen van de bus “event” te sturen naar 4884. Het feestbiljet is te koop in onze Lijnwinkels, en op 31 december vanaf 18.00 uur op de bus of aan een voorverkoopautomaat. Tot slot zijn alle reguliere vervoerbewijzen geldig op de feestbussen.

Dienstregelingen

Reizigers kunnen voor informatie over de feestbussen terecht op www.delijn.be/oudejaar. Ze kunnen de dienstregelingen raadplegen met de routeplanner op www.delijn.be of via de app van De Lijn.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer