Veel verkeershinder door sneeuw

Maandagavond vanaf 19 uur ondervond het busverkeer in Leuven heel wat hinder van het slechte weer. De Lijn meldde onder meer problemen om de Heideberg in Kessel-Lo op- en af te rijden. Ook wagens gingen er, gelukkig zonder erg, aan het slippen. Even later volgden meldingen dat het op het Rector De Somerplein gevaarlijk glad was en dat de bussen het Margarethaplein niet meer op of af konden rijden. De strooidiensten van de stad die voorzien waren om vanaf middernacht beginnen te strooien, moesten enkele uren vroeger dan voorzien hun werk aanvatten.

Ook op de Lüdenscheidsingel raakte het verkeer maandagavond flink in de knoei. De ring moest zelfs enige tijd worden afgesloten. Eerst zorgde een defect voertuig voor een verkeersopstopping. Daarna was het een zware vrachtwagen die door de gladde rijbaan niet meer voor- of achteruit kon. Pas nadat een strooiwagen zout had gestrooid, kon de vrachtwagen weer vertrekken en werd de rijbaan opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Dinsdagochtend even voor 8 uur werd de Keizersberg (Mechelsestraat) dichtgezet voor alle verkeer nadat zich op korte tijd enkele kleine aanrijdingen met stoffelijke schade hadden voorgedaan.

Ook op de Lüdenscheidsingel deden zich dinsdagochtend even na 8.30 uur opnieuw problemen voor toen een vrachtwagen kwam vast te zitten. Daardoor moest het verkeer worden omgeleid. Omdat de bulldozer van de stad bezet was, kon de vrachtauto niet onmiddellijk worden losgetrokken en hield de hinder enige tijd aan. Er kwam uiteindelijk een tractor van de groendienst aan te pas om de vrachtauto weer op gang te trekken. Omstreeks 10.15 uur kon het verkeer weer door. Het afsluiten van de Lüdenscheidsingel zorgde voor verkeershinder in de ruime omgeving.   

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel