Veel overlastklachten tijdens eerste donderdagnacht academiejaar

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De politie zette donderdagavond 8 extra personeelsleden in waaronder de studentenflik voor het bestrijden van de uitgaansoverlast. Deze patrouilles verplaatsten zich een groot deel van de nacht te voet en hadden vooral aandacht voor het uitgaanscentrum en de fakbars. Ter hoogte van de fakbars waren ook de studentenstewards weer van de partij. De meeste van hen kregen de voorbije weken een uitgebreide briefing en opleiding van preventiedienst en politie om hen voor te bereiden op hun taak.

De donderdagavond startte rustig. Voor het welkomstevenement op de Oude Markt daagde, wellicht door het natte weer, weinig volk op. Pas na middernacht zakten de feestvierders in dichte drommen af naar het centrum. In totaal deden de overlastpatrouilles en de reguliere wachtploegen meer dan 40 tussenkomsten die kunnen gelinkt worden aan het uitgaan. Het ging voornamelijk om klachten van geluidshinder. Daarnaast waren er een aantal gevallen van dronkenschap en enkele kleine schermutselingen die allemaal zonder erg bleven.

De overlastpatrouilles stelden verschillende GAS-pv’s op. Zo gingen 9 wildplassers de bon op, werden 11 pv’s uitgeschreven voor fuifgangers die na middernacht alcohol op de openbare weg consumeerden, werden 7 pv’s uitgeschreven voor feestvierders die te veel lawaai maakten en kregen 2 jongeren een pv voor het braken van alcohol op de openbare weg. Twee personen die werden betrapt op wildplassen maar een valse naam opgaven werden hiervoor bijkomend beboet. Ook een 18-jarige student uit Maarkedal die tegen een combi urineerde werd betrapt en geverbaliseerd.

Geen enkele feestvierder moest de nacht in de cel doorbrengen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans