Veel inbraken in Wilsele

Onbekenden drongen de voorbije nacht binnen in een woning in de Boomgaardenstraat in Wilsele. De indringers zijn binnengekomen via een raampje op het gelijkvloers waar een vliegenraam voor stond. Verschillende schuiven en kasten werden doorzocht. Ook op andere locaties in Wilsele kregen dieven op bezoek.

De buit bestond o.m. uit cash geld en 2 portefeuilles met inhoud. De bewoners werden niet gewekt en stelden de inbraak pas ’s ochtends vast. In dezelfde straat werd de voorbije nacht eveneens geprobeerd om in te breken in een alleenstaande garage achteraan een woning. Het vliegenraam werd verwijderd en tegen de grond gegooid. Het raam stond echter op kipstand en kon niet worden geforceerd.

Eenzelfde manier van werken in een derde woning in dezelfde straat. Ook daar werd een vliegenraam voor een venster op het gelijkvloers verwijderd. En net als in de garage zat het venster gelukkig voor de bewoners op kipstand. De indringers slaagden er niet in het raam te forceren en raakten dus niet binnen in de woning. Er waren verschillende steeksporen zichtbaar ingevolge de poging van de indringers om het venster te forceren. 

De politie stelde deze voormiddag twee ook inbraken vast in de Langekant nabij het Vuntcomplex in de buurt van de Aarschotsesteenweg en kort bij de op- en afrit van de autosnelweg. De Langekant sluit aan op de Boomgaardstraat waar vandaag ook 3 inbraken of pogingen werden vastgesteld.

In de eerste woning drongen de indringers binnen door een gaatje te boren in het houten raamkozijn van de veranda. Een lichtsensor werd afgedekt met een kous om te voorkomen dat het licht telkens zou aanspringen. De benedenverdieping van het huis werd volledig doorzocht. De bovenverdieping werd niet bezocht. Op het eerste zicht leek er niets gestolen te zijn. Vorige week werden in Wilsele op een tiental plaatsen inbraken vastgesteld die werden gepleegd op een zelfde manier, namelijk door een gaatje te boren in een raamkozijn.

Bij de buren drongen de indringers binnen via de schuifdeur van de veranda, die niet in het slot was gedraaid. De indringers gingen er o.m. vandoor met een portefeuille met daarin enkele tientallen euro’s cash geld en een aantal maaltijdcheques. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Tijdens de vaststellingen meldde een bewoner van de nabijgelegen Boomgaardstraat dat hij ’s nachts werd gewekt door luid geblaf van zijn honden. Een bewoonster van de Langekant wist te vertellen dat zondag in de loop van de dag een onbekende wagen tegen lage snelheid door de straat reed met daarin vier onbekende mannen die duidelijk veel aandacht hadden voor de woningen in de straat. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel