Vandaal opgepakt die woede koelt op wagens

Dankzij een alerte getuige heeft de politie een 25-jarige man kunnen oppakken die vrijdagnacht in de Ierse-Predikherenstraat verschillende voertuigen heeft beschadigd. De getuige werd gewekt door enkele harde klappen. Toen ze een kijkje ging nemen, zag ze een schijnaar dronken man tegen de buitenspiegel van een wagen stampen. Even later zag ze de kerel iets verder in de straat een woning binnen gaan. De dame kon een goede beschrijving geven van de verdachte. De politie trof in de buurt 6 wagens aan met recente schade, de meesten met een afgebroken buitenspiegel. De verdachte werd even later door de politie uit de woning gehaald waar de getuige hem had zien binnengaan. Hij werd overgebracht naar het commissariaat waar proces-verbaal werd opgesteld. Het betrof een man uit Herent die logeerde bij een kennis.

In de Brusselsestraat staken onbekenden zaterdagnacht het WC-papier, waarmee de wagen van een pas getrouwd koppel was ingepakt, in brand. Toen de politiepatrouille ter plaatse kwam brandden de ruitenwissers nog. Deze werden geblust met een emmer water. De wagen had op verschillende plaatsen lakschade opgelopen door het vuur.

Onbekenden gooiden vrijdagnacht op het Herbert Hooverplein een fiets tegen een geparkeerde auto. De auto liep hierdoor verschillende krassen op. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel