Van 40 naar 25 winkels in Tremelose centrum

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
118 Views
door Stefan Van de Weyer

Het Tremelose handelscentrum heeft het ooit beter gehad, dat staat als een paal boven water. Binnenkort zullen minstens vijf winkels sluiten zodat het aantal handelszaken op een klein jaar tijd abrupt daalde van veertig naar vijfentwintig stuks.

Recent sloten drie winkels, en vijf anderen zullen op korte termijn volgen. Over een lengte van enkele honderden meters staan er langs de winkelstraat van de Schrieksebaan op dit moment acht handelspanden leeg of te huur.

De onlineverkoop en de almaar toenemende trend van hergebruik, al dan niet via tweedehandssites, zouden de voornaamste oorzaken. Gezien de leegstand wordt verwacht dat de huidige hoge huurprijzen op deze locatie mogelijk zullen zalen, wat hopelijk ook meer ondernemers zal lokken.

Pluspunten van het Tremelose centrum is het uitgebreide aanbod en de gratis parkeermogelijkheden, zoals 140 parkeerplaatsen aan de Vinneweg.

Het Braderijcomité, dat ijvert voor een actief handelscentrum, laat het hier echter niet bij. Ze werken aan initiatieven om Tremelo als ‘shoppinggemeente’ aan de man te brengen. Nieuwe initiatieven zoals bijvoorbeeld de Sinterklaasactie lokten extra klanten. Er zal worden ingezet op publiciteit omtrent de activiteiten, onder andere via de facebookpagina ‘Tremelo Bruist’.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer