Vakbonden Sylvania legt zich neer bij stopzetting productie

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
41 Views
door Stefan Van de Weyer

De vakbonden bij Tiense lampenfabrikant Sylvania leggen zich neer bij de beslissing die de directie in december 2016 aankondigde om de productie stop te zetten, zo meldde nieuwsagentschap Belga. Met de directie werd afgesproken dat er een sociaal plan op tafel komt, dit na een nieuw overleg over de herstructurering, waarbij 170 jobs verloren gaan.

“Het bedrijf leed te grote verliezen en de Tiense producten konden niet meer concurreren met de Chinese prijzen. Ze hadden geen andere keuze dan de productie in Tienen stop te zetten. Daaraan valt niets te veranderen slissing valt dus niet meer te tornen”, aldus vakbondsman Peter Huybrighs (ACV). De informatie- en consultatiefase over deze herstructurering werd wel nog niet afgesloten, maar er werd wel afgesproken vanaf nu ook de onderhandelingen over het sociaal plan te starten.

“Op onze vraag naar garanties op lange termijn voor de groep van circa dertig werknemers in de ondersteunende diensten zoals boekhouding, R&D, IT en dergelijke die in de Tiense vestiging aan de slag zullen kunnen blijven, is er nog geen antwoord gekomen Wij hopen dat we dat tijdens de komende vergaderingen alsnog zullen krijgen”, wist Huybrighs. Op donderdag 23 februari wordt verder onderhandeld. Het Tiense Sylvania is sinds eind 2016 in handen van het Chinese, beursgenoteerde Shanghai Feilo Acoustic Co Limited.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer