UZ Leuven en KU Leuven krijgen certificaat Top Employer België 2013

Een jaar lang mogen KU Leuven en UZ Leuven zich Top Employer noemen. Dat keurmerk wordt uitgereikt door het CRF Institute, dat internationaal onderzoek doet naar het HR-beleid van bedrijfsorganisaties.

Het certificaat van Top Employer België bekroont bedrijven die op een bijzondere manier zorg dragen voor hun medewerkers. Dit jaar waren er dat 54. Daarbij worden vijf standaardcriteria beoordeeld: primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden, training en ontwikkeling, carrièremogelijkheden en cultuurmanagement.

UZ Leuven behaalt voor de zesde keer de Top Employer Award als erkenning voor haar kwalitatief HR-beleid. UZ Leuven kreeg al in 2010 als eerste Belgische ziekenhuis het internationale JCI-label voor veilige en kwaliteitsvolle zorg. Dit jaar doorloopt het ziekenhuis voor de tweede keer het accrediteringsproces. UZ Leuven bevindt zich aan de top van de geneeskundige innovatie en levert zo een belangrijke maatschappelijke bijdrage. De hoge standaarden op vlak van zorg trekt UZ Leuven door  in het dagelijks HR-beleid.

“We willen mensen aantrekken met de juiste competenties en motivatie, bewust investeren in hun groei  en een loopbaanperspectief bieden op lange termijn. Er is een uitgebreid  intern opleidingsaanbod, we investeren sterk in geëngageerd leiderschap en we voeren een gedifferentieerd talentbeleid”, verduidelijkt  Marianne Vael, personeelsdirecteur UZ Leuven. UZ Leuven is door haar maatschappelijke opdracht een waardengedreven organisatie. Dit weerspiegelt zich in een bedrijfscultuur waarbij in een sfeer van vertrouwen en integriteit, de nodige ondersteuning wordt gegeven. Medewerkers krijgen duidelijke objectieven, maar ook de ruimte hun professioneel engagement ten volle gestalte te geven.

De KU Leuven biedt volgens het CRF Institute aan jong talent goede arbeidsvoorwaarden en goede trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden en carrièrekansen. Ruud Van Es, Country Manager Benelux bij Top Employers: “KU Leuven’s uitstekende HR-beleid en arbeidsvoorwaarden laten zien dat talent management een topprioriteit is. Zo leveren de gecertificeerde Top Employers de medewerkers niet alleen wat vandaag belangrijk is, maar ook wat belangrijk is voor een volgende carrièrestap binnen het bedrijf.” Dat bevestigt ook personeelsdirecteur Bert Overlaet: “De universiteit is voortdurend in beweging en de internationalisering creëert nieuwe loopbaanopportuniteiten voor alle functiegroepen. De universiteit draait rond mensen. We zoeken vooral medewerkers die goed zijn in hun vak, uitdagingen zoeken, over voldoende autonomie beschikken en kunnen werken in een omgeving die minder centraal gestuurd wordt.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel