Uitgeverij Acco heeft nieuwe CEO

Kirsten Bosmans
8 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Vicky Adriaensen is aangesteld als nieuwe CEO van Acco, de Leuvense uitgeverij voor het hoger onderwijs. Haar eerste opdracht wordt het ondersteunen van de digitale omslag die de universiteiten en hogescholen, én Acco, doormaken. Steeds vaker wordt het traditionele klassikale onderwijs gecombineerd met online leren, en daar wil Acco een voortrekkersrol in spelen.

Het eerste doel van de nieuwe CEO is om de investeringen die Acco de laatste jaren heeft gedaan, te laten renderen. “De eerste stap daarbij is om onze koers en visie scherp te stellen”, zegt Vicky Adriaensen. “We hebben een jong en dynamisch managementteam waarmee ik aan de slag kan, gekoppeld aan een aantal mensen met zeer veel ervaring in ons vak.”

Een van de grootste prioriteiten voor Adriaensen is het online leerplatform Sofia. “In het hoger onderwijs ligt de nadruk steeds vaker op activerend en blended leren”, zegt Adriaensen. “Ik ben ervan overtuigd dat wij met Sofia en onze uitgeefconsultants alles in huis hebben om daarin een verschil te maken. Dat is ook de plaats die we zouden willen innemen in het educatieve ecosysteem. Dat systeem is de laatste jaren sterk veranderd. Vandaag zijn we niet meer gewoon ‘contentleverancier’, maar moeten we meer dan ooit goed kunnen luisteren naar de noden van onze klant en daar dan de juiste oplossingen én vooral de juiste service bij bieden.”

Blended Learning

Acco wil een voortrekkersrol opnemen in Blended Learning, waarbij onder meer online leren gecombineerd wordt met het traditionele klassikaal leren. “Wij gebruiken technologie om tot een optimale ‘Blended’ leerervaring te komen”, zegt Adriaensen. “We zijn perfect complementair met andere platformen die al op de markt zijn, zodat we makkelijk kunnen koppelen. Ik geloof stellig dat we de juiste keuzes gemaakt hebben om ons de volgende jaren te profileren als innovatieve leerconsultants voor het hoger onderwijs.”

Unieke structuur

Adriaensen kan bogen op een hoop ervaring als uitgever. Bij haar vorige werkgever, educatieve uitgeverij Van In, was zij als Business Director verantwoordelijk voor het lager en middelbaar onderwijs in Vlaanderen en begeleidde zij mee de overname van sectorgenoot De Boeck. “Dat educatieve sprak me ook bij Acco heel sterk aan”, zegt Adriaensen. “En hier kan ik opnieuw aan de basis staan van een digitale omschakeling. Het gaat hier ook om veel meer dan uitgeven, aangezien we onze eigen winkels en onze eigen drukkerij hebben.”

Acco is als studentencoöperatie een bedrijf met een uniek model in Vlaanderen. “Daar ben ik erg trots op en het was een van de zaken die me zo aantrok bij Acco”, zegt Adriaensen. “Acco is een zeer open bedrijf met korte interne lijnen, waardoor we heel vlot beslissingen kunnen nemen. Dat maakt dat ik me hier helemaal op mijn plaats voel.”

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans