Uitgebrande frituur volgende maand wellicht weer open

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Frituur ‘Frit en zo’, die in oktober vorig jaar volledig uitbrandde, opent binnenkort opnieuw de deuren. Eigenaar Mark Vanderheyden liet afgelopen weekend drie nieuwe containers plaatsen op het gehuurde perceel langs de Leuvensebaan in Holsbeek. En die wil hij volgende maand, na de inrichting, al openen.

Mark Vanderheyden heeft zware maanden achter de rug. In oktober 2015 zag hij zijn ‘frietcontainer’ in vlammen opgaan. Letterlijk, want hij was op het moment van de feiten aanwezig in de zaak. Onmiddellijk werden er in Holsbeek acties op poten gezet om Mark te helpen bij de heropbouw van zijn frituur: een pannenkoekenbak bij VK Holsbeek, een benefiet tijdens de kerstmarkt in Holsbeek-Plein. Toch gebeurde er de voorbije maanden weinig tot niks op het perceeltje langs de Leuvensebaan. Nu blijkt waarom. “Eigenlijk had ik in januari al terug willen opstarten”, zegt Vanderheyden. “Er was een nieuw plateau gegoten en ik had alle bakinstallaties opnieuw kunnen aankopen. Maar toen ik er werk van wilde maken, bleek dat de eigenaar van de grond appartementen wilde laten bouwen. Er was geen plaats meer voor mijn zaak. Dat was een serieuze streep door de rekening.”

Om de financiële nood te ledigen, ging Mark op andere locaties (een frituur en een café) aan de slag. Maar de frituurkriebel bleef hem vasthouden. “Ik wilde mijn frituur niet zomaar opgeven. Aanvankelijk zou het frituur nog maar twee jaar op de vertrouwde locatie kunnen staan, maar nu lijkt de grondeigenaar toch akkoord te gaan om die termijn te verlengen. Daardoor heb ik toch beslist om nieuwe containers te plaatsen en het frituur opnieuw te openen.”

Afgelopen weekend liet hij drie nieuwe containers leveren en de komende weken zal Mark zich focussen op de inrichting ervan. Volgende maand wil hij de deuren openen voor de klanten. Tijdens het plaatsen van de containers kreeg Mark alvast veel positieve reacties vanuit de buurt.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans