Uitgaansoverlast en vandalisme

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In de nacht van zaterdag op zondag waren in het Leuvense op minstens vier locaties vandalen actief. Twee klimmers die op het dak van het politiecommissariaat klommen werden betrapt.

De krantenkiosk op het Rector de Somerplein werd beschadigd. Het was de uitbaatster die de beschadigingen zondagochtend ontdekte. Vandalen gooiden met een hard voorwerp tegen de ruit ter hoogte van de trap naar de fietsenstalling. Deze liep hierdoor een barst op.

Diezelfde nacht omstreeks 3.30 uur was op de bewakingscamera’s te zien hoe twee mannen op het dak van het politiecommissariaat op de Grote Markt zaten, dit aan de zijde van de Boekhandelstraat. Nadat ze eraf kwamen, begonnen ze tegen de witte werfhekken te trappen. Een ploeg van de politie kon de groep van vijf vrienden onderscheppen en identificeren. Het ging om jongens tussen de 21 en 23 jaar oud uit Kampenhout, Rotselaar en Haacht. De twee klimmers zullen een GAS-PV ontvangen.

De brandweer moest zaterdagochtend even voor vier uur uitrukken naar de Tiensevest in Kessel-Lo omdat er een vuilbak in brand stond. Het vuur werd snel gedoofd. De schade bleef beperkt tot de vuilbak.

In een parkeergarage van een appartementsgebouw in de Stoomstraat in Kessel-Lo werd de slagboom afgebroken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer