Tweede editie Circus &Co tijdens pinksterweekend

Het Pinksterweekend in Leuven is er traditioneel eentje met veel straattheater en circus. Dit jaar staan de spotlights op circus voor de tweede editie van Circus & Co.

Leuven heeft iets met circus. Leuven heeft immers de grootste circusschool van Vlaanderen –Circus In Beweging- op haar grondgebied. “We willen een voedingsbodem creëren om circustalent zich te laten ontwikkelen in onze stad. Dat doen we o.a. door internationaal circustallent naar Leuven te halen op deze Circus & Co”, zegt CD&V-schepen Dirk Vansina. “Er komen acts uit Nederland, UK, Spanje, België, Chili, Australie en Denemarken. Maar ook : vzw Leuvenement liet speciaal voor Circus en Co de voorstelling ‘Vrije Val’ produceren door de Leuvense compagnie KAO. En de circusschool stelt zich voor in het stadspark. Jong en oud kan kennis maken met de circusschool en kan zelf kunstjes oefenen. Heel laagdrempelig.” 

Circus en Co concentreert  zich op 2 plekken : Ladeuzeplein en stadspark. Circus & Co zal plaatsvinden op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei. Op vrijdagavond start het festival om 19 uur in het stadspark en om 20 uur op het Mgr. Ladeuzeplein en  gaat het circusplezier op beide locaties  door tot 24 uur. Op zaterdag wordt er al om 14 uur afgetrapt in het stadspark. Daar loopt alles door tot 21 uur. Op het Mgr. Ladeuzplein is het opnieuw tussen 20 en 24 uur te doen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel