Twee Vlaams-Brabantse winnaars Vlaamse Toerisme Awards

Toerisme Overijse en 3Wplus vzw sleepten als Vlaams-Brabantse toerismeprofessionals een Toerisme Vlaanderen Award in de wacht. Jaarlijks reikt Toerisme Vlaanderen prijzen uit voor professionals uit de brede toeristische sector.Toerisme Vlaanderen ontving een 80-tal dossiers voor de 6 categorieën: beste Toerisme Werknemer, beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer, beste Toeristische Innovatie, beste Toeristische Productontwikkeling, beste Marketingcampagne en beste Vakantiemaker 2012.


‘Op de uitreiking van de Toerisme Vlaanderen Awards van dinsdag 29 januari was de Vlaams-Brabantse toerismesector opvallend goed vertegenwoordigd’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. ‘En met twee awards en twee genomineerden vielen we mooi in de prijzen. Een bewijs dat de toeristische sector in onze provincie professioneel werkt.’

Toerisme Overijse sleepte een award in de categorie Beste Toeristische Werknemer in de wacht met de Toeristische Onthaalambassadeurs. Dat zijn vrijwilligers die toeristen ontvangen en begeleiden in bezoekerscentrum Dru!f en de druivenstreek

3Wplus vzw wint in de categorie Beste Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer met hun sociale tewerkstellingsproject in onder meer de streekproductenwinkel met infopunt en fietsverhuur in Grimbergen. 3Wplus onderhoudt ook de recreatieve routes van Toerisme Vlaams-Brabant in arrondissement Halle-Vilvoorde.

Kasteelhoeve Wange is laureaat in dezelfde categorie met hun totaalconcept als duurzame logies en meetinglocatie. Toerisme Halle is met Mysterie van de Bouwmeester laureaat in de categorie Beste Toeristische Productontwikkeling. Tijdens de renovatie van de basiliek van Halle is er een Mysteriespel, een virtueel bezoek en een 3D-model van de basiliek.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel