Twee verdachte pakketten aangetroffen

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Ter hoogte van het stadskantoor aan het station werd een verdacht pakket aangetroffen. Even later was het ook op de Kapucijnenvoer eveneens prijs. In beide gevallen bleek het vals alarm te zijn.

Een verdacht pakket veroorzaakte dinsdagnamiddag een uur lang hinder in de omgeving van het station. Een bewakingsagent van het stadskantoor had onderaan de trappen ter hoogte van het glazen KBC-kantoor een grote blauwe zak zien liggen, zonder eigenaar in de buurt. Toen niemand de zak kwam ophalen, verwittigde de man de veiligheidsdiensten. De politie besliste geen risico te nemen en riep ontmijningsdienst DOVO ter plaatse. Op vraag van de ontmijners werden het stadskantoor en de gebouwen van KBC op de ring ontruimd. De bezoekers van de cafés aan de overzijde van de ring moesten wegblijven de ramen. Auto- en busverkeer waren niet meer toegelaten op het Martelarenplein. Het treinverkeer op sporen één en twee werd ook gedurende korte tijd stilgelegd. DOVO gebruikte een op afstand bediende robot op het verdachte pakket te onderzoeken. De plastic zak werd opengescheurd en de inhoud bleek te bestaan uit een hoop inox potten en pannen. Wie de zak daar achterliet, is niet bekend.

Even later liep een melding binnen van een verdacht pakket op een muurtje over het ziekenhuis in de Brusselsestraat. DOVO en politie gingen ter plaatse maar konden er niets aantreffen. Een tijdje later belde dezelfde oproeper terug met de melding dat het verdacht pakket er nog steeds stond, maar het bleek te gaan om de ziekenhuissite op Kapucijnenvoer. De politie kon het verdachte pakketje daar aantreffen. Het ging om een doos met afschriksysteem voor katten. Loos alarm dus.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer