Twee mannen aangehouden voor zwaar geweld

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
505 Views
door Stefan Van de Weyer

De lokale recherche van de PZ Leuven heeft drie verdachten beschuldigd van zwaar lichamelijk geweld op de Oude Markt begin januari 2017 opgepakt. Het gaat twintigers uit Tienen, Leuven en Bertem. Ze werden gearresteerd tijdens twee huiszoekingen in Leuven en Tienen. Hierbij werden verschillende verboden wapens gevonden.

De drie mannen werden door de onderzoeksrechter op 8 februari aangehouden op verdenking van diefstal met geweld, slagen en verwondingen en verboden wapenbezit. Op vrijdag 10 februari verschenen ze voor de raadkamer in Leuven. De aanhouding van verdachten uit Tienen en Leuven werd bevestigd, de éénentwintigjarige uit Bertem kwam vrij onder voorwaarden.

Op 6 januari 2017 rond 1.50 uur kreeg een 22-jarige Fransman, die in Kontich woont, zware klappen op het terras van café Belge op de Oude Markt. De man kreeg stampen tegen het hoofd en hield er een gebroken oogkas, een hersenschudding en geheugenverlies aan over. Zijn aanvallers stalen zijn horloge. Na analyse van de camerabeelden op de Oude Markt en het gevoerde buurtonderzoek kwamen er drie verdachten in beeld. Uit verder onderzoek bleek dat het trio ook in aanmerking kwam voor een geval van slagen en verwondingen  aan een dertigjarige man uit Leuven op 5 januari in de Diestsestraat. De twintigjarige verdachte uit Tienen wordt ook in verband gebracht met feiten van slagen en verwondingen aan twee jongemannen in april en mei 2016.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer