Twee Longins in de Amerikaanse NASCAR hall of fame

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

België was mooi vertegenwoordigd op de Night of Champions in het Amerikaanse Charlotte afgelopen zaterdag. Anthony Kumpen werd Nascar Whelen Euro Series-kampioen in Elite 1, PK Carsport haalde de teamtitel binnen én Stienes Longin kreeg een eerste plaats in Elite 2. Zo stonden er niet 1 maar 2 Longins op het podium bij Uncle Sam. Een “once in a lifetime opportunity”, volgens vader en PK-racepiloot Bert Longin.

Afgelopen week was er één met veel hoogtepunten voor de Belgische racepiloten. NASCAR is na American Football de grootste sport in de States. Het kampioenschap wordt er dan ook uitgebreid gevierd tijdens de NASCAR Champions Week.

De NASCAR Night of Champions Awards gala-avond is de kers op de taart. Tijdens dit slotevent worden de trofeeën uitgedeeld en alles wordt live uitgezonden. “Genieten met een beetje stress”, weerklonk het bij Stienes Longin. Maar het leverde hen alvast een uniek familieportret op! Volgens de NASCAR-traditie moeten de sterke vrouwen achter deze sterke mannen immers altijd mee het podium op.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans