Tot nader order geen wijnproductiecentrum in Linden

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Voorlopig lijkt er geen wijnproductiecentrum te komen langs de Kasteeldreef in Linden daar ondernemer Urbain Vandeurzen geen beroep aantekent bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Eerder werd via een deputatiebeslissing de vergunning voor zijn plannen voor dat centrum geweigerd.

Vandeurzen verkocht zijn bedrijf LMS in 2012. Daarna kocht hij een park met kasteel langs de Diestsesteenweg in Linden en plantte er aan de achterkant op een hellend terrein langs de Kasteeldreef een wijngaard van ongeveer tien hectares. Aan de andere zijde van de Kasteeldreef wou hij een gebouw optrekken om er wijn te produceren. Een architectenbureau ontwierp een futuristisch pand van ongeveer twaalf meter hoog. Er ontstond enorm protest tegen dit plan omdat dit het uitzicht van dit gebied fel zou verstoren. Tegen de vergunningsaanvraag voor het wijnproductiecentrum werden ongeveer 650 bezwaarschriften ingediend. Na de gemeente Lubbeek weigerde ook de deputatie in beroep een vergunning. Vandeurzen is momenteel het hele project aan het wikken en wegen en tekent geen beroep aan tegen de deputatiebeslissing.

Momenteel wordt de vervallen achttiendeeeuwse kasteelhoeve aan de achterkant van het kasteel gerestaureerd. Hier wil Vandeurzen onder andere woonunits en een taverne onderbrengen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer