Topsport atletiek op campus Redingenhof

Vanaf dit schooljaar verwelkomt Campus Redingenhof in Leuven een twintigtal topsporters die actief zijn in de atletiek. De school biedt al topsportrichtingen aan zoals voetbal, basketbal, tafeltennis, triatlon en volleybal.

Tille Scheerlinck, topsportcoördinator van de Vlaamse Atletiekliga: “Onze atleten zullen trainen in Campus Redingenhof, het Sportkort en het Boudewijnstadion. In de winter leggen ze zich ook  toe op veldlopen. Het is een a-specifieke opleiding. Na Redingenhof kunnen ze specialiseren. Het doel is een elitestatuut afstandslopen aan de unief of de hogeschool.”

Stokpaardje

Koen Poppe, topsportschoolcoördinator Campus Redingenhof: “De combinatie van topsport en secundaire studies is een stokpaardje geworden van onze school. We willen leerlingen alle faciliteiten aanbieden zodat ze hun topsport kunnen combineren met onderwijs dat degelijk voorbereidt op hogere studies. Daarnaast zetten we niet alleen in op topsport maar bieden we tal van opties aan, zowel in ASO als in TSO: voetbal, dans, circus, tennis, volleybal en wielrennen. We zijn er immers van overtuigd dat we onze leerlingen nog beter motiveren voor hun studies als we specifiek aandacht schenken aan hun talenten en passies.” Op de foto ziet u Koen Poppe rond de tafel met Tille Scheerlinck, ex-atlete speerwerpen en ex-topsportster volleybal.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel