Topkarate in Sportoase Leuven

Karateclub Samoerai Leuven organiseert een internationale karatestage onder leiding van topkarateka’s Junior Lefevre en Luigi Busa in Sportoase Leuven op zaterdag 16 februari 2013. 

Elk jaar in november staat KC Samoerai Leuven garant voor de organisatie van het grootste officiële Belgische karatetornooi : het International Belgian Open. Ondertussen zijn we dit jaar al aan de achtste editie toe die zal plaatsvinden op zondag 17 november 2013. Dit jaar doet de Leuvense club er nog een schepje bovenop en nodigen we op zaterdag 16 februari 2013  twee karateka’s uit die behoren tot de absolute wereldtop voor een stage in de Arenazaal van Sportoase te Leuven.

 Junior Lefevre is ex-clublid en nu een toptrainer die overal ter wereld trainingen en stages geeft. Hij is voormalig meervoudig Europees en wereldkampioen en momenteel coach van het nationaal team van Groot Hertogdom Luxemburg. Luigi Busa uit Italië is de regerende Europees en wereldkampioen in het kumite in de koninginneklasse -75 kg. Er zijn 3 trainingen voorzien : van 10u00 tot 12u00,  van 13u00 tot 15u00 en van 16u00 tot 18u00. Voor deze stage is ook belangstelling vanuit het buitenland en worden er dan ook karateka’s verwacht uit de buurlanden. Er zal tevens aan worden deelgenomen door de atleten van de Vlaamse selectie en het Belgische nationale team, daar de Vlaamse Karatefederatie deze stage als verplicht heeft aangevinkt op hun kalender. Op deze wijze slaagt KC Samoerai Leuven er opnieuw in om karate van het allerhoogste niveau naar  de Philipssite in Leuven te halen!

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel