Toerisme leeft weer op

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het toerisme in Oost-Brabant floreerde de voorbije zomerse periode, een enorme opsteker na een terugval als gevolg van de aanslagen daterende van maart vorig jaar. Dat kon opgemaakt worden uit de laatste cijfers van Toerisme Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant, deze vergelijken de eerste zes maanden van dit jaar met dezelfde periode in 2016.

Zo steeg het aantal overnachtingen met 8,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Vooral de bezoekers uit onze buurlanden, deden de cijfers goed. Vooral de Fransen hadden interesse in onze streek, gevolgd door de Britten en de Nederlanders. Voorbije zomer kende hotels en Bed and breakfasts in Oost-Brabant een gemiddelde bezettingsgraad van om en bij de zestig procent, daar waar het Vlaamse gemiddelde op ongeveer 55 procent bleef hangen. Leuven was de beste leerling van de klas met een bezettingsgraad van 67,4 procent.

Vooral de thematische aanpak van het begrip toerisme, zo vonden vele duizenden de weg naar het Hageland tijdens de mooie bloesemperiode.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer