Toekomst Albert Heijn in Leuven onzeker Idem situatie voor filiaal in Boortmeerbeek

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het moederbedrijf van Albert Heijn, Ahold, heeft nog steeds geen overnemer gevonden voor zijn winkels in Leuven en Boortmeerbeek. Bij de werknemers heerst de onzekerheid, langs de andere kant schenkt de moeilijke zoektocht naar een overnemer buurtbewoners hoop.

Warenhuis Albert Heijn is nog steeds open terwijl zowel de filialen in Leuven als in Boortmeerbeek, net zoals zes anderen, ten laatste eind vorig jaar moesten sluiten als gevolg van de fusie tussen moederbedrijf Ahold en Delhaize, maar dat is dus nog niet het geval.Ahold vond echter nog geen overnemer voor de winkels en zodoende blijven deze warenhuizen voorlopig open. Zowel de vakbonden als bij de warenhuisketen moeten ze het antwoor schuldig blijven wanneer er schot in de zaak komt.

In deze acht vestigingen van de winkel die moeten overgenomen worden, staan ongeveer vierhonderd werknemers ingeschreven. Voor de buurtbewoners geeft de verlengde opening van winkel Albert Heijn op het Engels Plein in Leuven dan weer een beetje hoop. Zij lanceerden in maart 2016 een petitie tegen de sluiting en de teller staat ondertussen al op 2.824 handtekeningen. Meer info op www.petities24.com/a/138764

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer