Tine Deckers tweede in Ironman Argentinië

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuvense triatlete Tine Deckers zette een mooi punt achter haar triatlonseizoen met een tweede plaats in de Ironman van Argentinië. De Amerikaanse Piampiano won. Zo sluit ze 2017 af met zeges in de Challenge Geraardsbergen, de Alpe d’Heuz Triathlon en de Embrunman en verder ook buiten Argentinië een tweede plaats in de Ironman van Italië.

“Dit was een verraderlijk en zware wedstrijd. Het parcours was op zich vlak, maar de wind en de vermoeidheid die tijdens het einde van het seizoen wel eens durft op te duiken, maakten het me moeilijk. Ik voelde al de hele week dat ik niet meer fris en scherp was. Ik wilde hier echter voor een goed resultaat gaan. Het zwemmen was uitstekend, het fietsen ging al minder vlot. Tijdens het lopen voelden mijn benen al vanaf het begin “fluffy” aan. Naar het einde toe voelde ik mijn kuiten verkrampen. Vanaf toen was het echt overleven geblazen. Ik wist echter dat als ik even zou stoppen, ik mijn podiumplaats in gevaar bracht. Ik bleef dus gaan. Aan zo’n dingen merk ik dat ik dit seizoen ook mentaal sterker ben. Na al die trainingsarbeid en wedstrijden ga ik er eentje op drinken,” reageerde de tevreden tweede.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer