Tijdelijke verhuizing vrijdagmarkt Leuven Omleiding van kracht tijdens werkzaamheden Ladeuzeplein en Hooverplein

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Vanaf vrijdag 1 september volgen de bussen van De Lijn in het centrum van Leuven wekelijks een omleiding omwille van de verplaatsing van de vrijdagmarkt. Door de werkzaamheden aan het Ladeuzeplein en het Hooverplein vindt de markt tijdelijk plaats op de Grote Markt en een deel van de Bondgenotenlaan. De bussen volgen elke vrijdag tot 15.00 uur een omleiding langs de Rijschoolstraat. Daardoor wordt onder meer het Rector De Somerplein niet bediend, al blijft het centrum bereikbaar dankzij enkele vervanghaltes. De omleiding elke vrijdag van kracht tot het einde van de werkzaamheden.

Station-centrum

De bussen van het station naar het centrum rijden elke vrijdag van ’s ochtends vroeg tot 15.00 uur via een deel van de Bondgenotenlaan naar de Melsensstraat en de Minckelersstraat. Daarna gaat het via onder meer de Rijschoolstraat naar het De Layensplein. Er zijn vervanghaltes op de hoek van de Bondgenotenlaan en de Melsensstraat, en in de Rijschoolstraat.

Centrum-station

De bussen die van Leuven-centrum naar het station rijden, volgen een omleiding via de Rijschoolstraat, de Van Den Gheynlaan en de Van Monsstraat. Vervanghaltes in deze richting zijn er op de Rijschoolstraat en in de wijk Sint-Maartensdal.

Lijnen 2 en 539

Alleen lijnen 2 en 539 volgen op vrijdagen een andere omleiding. Zij rijden in beide richtingen via het traject van lijn 1 tussen het station en de Naamsepoort. Dat is via onder meer de Maria Theresiastraat en de Consciencestraat. De vervangende centrumhaltes zijn H. Consciencestraat en Campus Vesalius.

Reizigersinformatie

Pendelaars en scholieren moeten er rekening mee houden dat de reisweg van hun lijn op vrijdagavond kan verschillen met die op vrijdagochtend. Ze kunnen op www.delijn.be/leuven terecht voor meer informatie over hun bus. Op www.leuven.be vinden ze details over de werkzaamheden aan het Ladeuzeplein en het Hooverplein.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer